برای ایجاد تغییر مثبت در روستاها باید به توسعه پایدار کشاورزی توجه جدی شود |
![]() |
![]() |
![]() |
پنجشنبه, 08 بهمن 1394 ساعت 15:24 |
معاونت پژوهش و فناوری اطلاعات موسسه روستاشناسی کشور اظهار داشت:برای ایجاد تغییر مثبت در وضعیت کشاورزان و روستائیان، ضرورت توجه به توسعه پایدار کشاورزی احساس میگردد .
به گزارش شمال آنلاین،یوسفعلی جوانی قادیکلایی بیان کرد:يکي از اهداف کلان توسعه در اغلب کشورها و از جمله کشور ما، کاهش بيکاري و توسعه فعاليت هاي شغلي است. توسعه و عمران روستايي در چند دهه اخير همواره يکي از دغدغه هاي اصلي توسعه در ايران و اکثر کشورهاي در حال توسعه بوده است.
وی افزود:در بسياري از کشورها، توسعه روستائي به مثابه راهبردي با اهميت براي تامين نيازهاي اساسي و توزيع بهينه منافع ناشي از توسعه ملي تلقي شده و بدين منظور نيز با شيوه هاي متعدد، الگوهاي متنوعي براي توسعه روستايي تجربه شده که عمدتا دستاوردهاي مطلوبي نداشته و هنوز نيز سهم جوامع روستايي جهان سوم از توسعه و پيشرفت بسيار اندک است.
عضوشورای مرکزی مجمع عالی نخبگان استان مازندران گفت:اقتصاد کشاورزی شاخه تخصصی ومجزایی از علم اقتصاد است که با حوزه عملی وکاری گستردهای که به لحاظ کمی وگستردگی در همه جای کشورها دارد وهمچنین از جنبه کیفی ونیز تنوعها در محصولات مختلف زراعی وباغی ودامی وشیلاتی ونظایر اینها وجود دارد که زمینههای فراوانی را برای فعالیتهای مستقیم وغیر مستقیم فراهم میسازد.
معاون پژوهش و فناوری اطلاعات موسسه روستاشناسی کشور بیان کرد:در تدوام حیات انسانی، کشاورزی و تولیدات آن دارای نقش بنیادی می باشد و در عرصه جهانی، نگرشی بر زمینههای تحولی جوامع پیشرفته کنونی گویای آن است که منشأ توسعه یافتگی بسیاری از این ممالک، مازاد تولید در بخش کشاورزی بوده و در مراحل اولیه توسعه، مبناساز تحولات شده است.
جوانی قادیکلایی گفت: در کشورهای رو به رشد و در حالگذار نیز، کشاورزی در تحکیم پایههای اقتصاد آن نقشی اساسی ایفا میکند. از آن جا که این بخش اقتصادی از نظر تأمین نیازهای غذایی مردم، تأمین مواد اولیه صنایع، اشتغال افراد و ایجاد درآمد اهمیت دارد، ثبات و استمرار رشد آن را میتوان از عوامل عمدهی کمک کننده به ثبات اجتماعی و رشد اقتصادی جامعه به شمار آورد. به عبارتی، رشد فزاینده جمعیت نیاز جوامع را به تولید مواد غذایی افزایش داده که این عامل خود نیازمند گسترش تولیدات کشاورزی است.
این استاد دانشگاه اظهار داشت:در کشور ما نیز“چرخه چالشها” در بخش کشاورزی نظیر عدم افزایش سطح زیرکشت، سه برابر شدن جمعیت کشور در طی 40 سال گذشته و کاهش مساحت اراضی مفید، افزایش فشار اکولوژیکی در فضاهای تولید محصولات کشاورزی (نواحی روستایی)، استفاده مکرر از زمین، استفاده نادرست و مخرب از منابع آبی، کاهش راندمان عوامل بنیادی تولید (آب و زمین) و به صرفه نبودن تولید در این بخش، پیری جمعیت بهرهبردار در بخش کشاورزی و عدم رغبت جوانان به فعالیت در آن سبب گردیده تا این بخش مهم اقتصادی به مرور زمان دچار ناپایداری مفرط شود.
عضوشورای مرکزی مجمع عالی نخبگان استان مازندران در پایان افزود:از این رو در راستای حفظ منابع خدادای و استفاده عقلایی از آن و هم چنین ایجاد تغییر مثبت در وضعیت کشاورزان و روستائیان، ضرورت توجه به توسعه پایدار کشاورزی احساس میگردد که همواره نیز رشد و توسعه پایدار کشاورزی، یکی از شاخصترین و مهمترین اهداف جمهوری اسلامی بوده است. |